Biztos Vadon

https://wildlysafe.eplusprojects.com

A Biztos Vadon projekt célja, hogy biztonságosabbá tegye az outdoor tréningeket azáltal, hogy a vadon elsősegélyben magasan képzett munkatársakat képez ki, illetve tudásmegosztó platformot hoz létre. 

A projekt eredményeképp több és változatosabb program lesz elérhető az outdoor tréningeken: intenzívebb tanulási alkalmak és magasabb kockázatú területek válnak elérhetővé. A képzettebb, vadon elsősegélyben gyakorlott oktatók pedig nagyobb biztonsággal vezethetnek csoportokat, hatékonyabb módon állíthatnak össze tréningeket, figyelembe véve a veszélyeket és kockázatokat.  A vadon-elsősegély fontos eleme a kockázatelemzés: a trénerek megtanulják felismerni és elkerülni a veszélyes helyzeteket. 

A szakemberek kiképzése mellett a projekt kiemelt célja a tapasztalatgyűjtés is. Épp ezért a három szervezet közösen esetrögzítő platformot hozott létre, amelyen a baleseteket, veszélyes helyzeteket és azok megoldását is nyomon lehet követni. Ezt az adatbázist hozzáférhetővé és szerkeszthetővé teszik az érdeklődő szakemberek számára. Ezáltal egy olyan nemzetközi, folyamatosan bővülő adatbázis válik elérhetővé, amely hosszabb időtávon nagyban megkönnyíti minden outdoor foglalkozást tartó szakember munkáját, valamint a tréningeken résztvevők számára is nagyobb biztonságot jelenthet. 

Az Erasmus+ program keretében, az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló projekt. A projekt saját aloldala itt található: https://wildlysafe.eplusprojects.com